Uluslararası Vergilendirme Yüksek Lisansı, küreselleşme ve ona büyük hız kazandıran dijitalleşmenin gerek kamu gerekse özel sektör vergi uygulamacılarını uluslararası vergilendirmeyle ilgili konularla giderek artan düzeyde muhatap kılmasının doğurduğu uzman ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile 2021 yılında kurulmuştur, ilk öğrencilerini 2021-2022 akademik yılında almıştır. Tezli-Tezsiz ve Türkçe-İngilizce olmak üzere dört program içermektedir.

Uluslararası Vergilendirme Yüksek Lisansı, Türkiye’de alanındaki ilk ve tek lisansüstü eğitim programı olma özelliğini taşımaktadır. Amerika’da New York, Georgetown, Florida, Avrupa’da Viyana, Leiden, Amsterdam gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde yer alan bu programı ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Programımızın öne çıkan ikinci özelliği çok yönlü vergi kavramını anlayabilmek adına hukukun yanı sıra, işletme, iktisat ve siyaset bilimlerini içeren multidisipliner bir program olarak tasarlanmış olmasıdır. Bu sayede mezunlarımızın, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin uluslararası vergilendirme alanındaki boyutlarını farklı akademik disiplinler ışığında özümsemesi ve bu alandaki sorunlar karşısında fikir ve proje üretecek akademik altyapıyı kazanması sağlanacaktır.

Programımızın diğer bir özelliği öğretim kadrosunda, ülkemizin önde gelen akademisyenlerinin yanı sıra eğitim konusundaki bilgilerini uzun yıllara dayanan tecrübesiyle harmanlayan vergi uygulamacılarına yer vermesidir.

Altınbaş Üniversitesi’nin bugüne kadarki birikimi bu programın köklerini güçlendirmesi için çok uygun bir zemin oluşturmaktadır. Uluslararası vergiye ilişkin Türkiye’deki en geniş süreli ve süresiz yayın kapasitesine sahibiz. Bunlar arasında IBFD Tax Journals serisi, Intertax ve EC Tax Review’u sayabiliriz. Altınbaş Üniversitesi EU Horizon 2020 tarafından desteklenen bir uluslararası vergi projesi COFFERS’ın ortağı olmuş, uluslararası vergilendirme alanında pek çok konferansı ev sahipliği yapmıştır.

Prof. Dr. Leyla Ateş
Uluslararası Vergilendirme Anabilim Dalı Başkanı