Altınbaş Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında akademik bilgiyi analitik düşünce becerisi ve eleştirel bakış açısıyla birleştirerek toplumu ve dünyayı anlamaya, yorumlamaya ve onu değiştirmeye yetkin bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çok çeşitli uzmanlık alanlarına sahip öğretim kadrosuyla programımız aynı zamanda geleceğin öğretim üyelerini de yetiştirmeyi, bu doğrultuda öğrencilerin hem akademik hem de profesyonel yönden gelişimini merkeze koymayı ilke edinmiştir. Öğrencilerimize siyasi kurum ve süreçlere, uluslararası ilişkilere dair değişim ve sürekliliklere ilişkin kapsamlı bilgi birikimini karşılaştırmalı ve eleştirel bir çerçevede sunmanın yanında, onları toplumsal sorumluluğunun farkında ve etkin bir yurttaşlık sorumluluğu ile donanmış bireyler olarak mezun etmeyi amaçlamaktayız. Akademik araştırmalar için gereken bilimsel yöntem ve yaklaşımların verilmesinin yanında akademik etik ve ahlakın benimsetilmesinin de ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Altınbaş Üniversitesi olarak alanda uzmanlaşmaya yönelik etkinliklerimiz ve çeşitli kariyer olanaklarımızla öğrencilerimize ayrıcalıklı bir eğitim ortamı sağlamayı birincil sorumluluk olarak benimsemekteyiz. Siyasete, diplomasiye ilgi duyan ve ilgisini derinleştirmek, kariyerini sağlamlaştırmak isteyen herkesi programımıza davet ediyoruz.

Dr. Öğretim Üyesi Adil USTURALI
Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı