Makine mühendisliği dünyanın en köklü ve geniş kapsamlı mühendislik dallarından biridir. Makine mühendisleri mekanik/elektromekanik/ısıl ve üretim sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve kontrolü ile ilgilenir. Makine mühendisleri otomotiv endüstrisinden biyomedikal teknolojilere, imalat endüstrisinden enerji üretim sektörüne, havacılıktan gemi sanayiine, ısıtma/havalandırma sistemlerine, akıllı malzeme teknolojisinden endüstriyel ve ev otomasyonuna kadar uzanan geniş bir teknolojik yelpaze içinde ürün ve sistem geliştirmede çalışmaktadır.

Altınbaş Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans eğitimi veren Makine Mühendisliği Anabilim Dalımızın amacını, bu geniş yelpazede çalışan makina mühendislerine uzmanlık seviyesinde eğitim vermek, makine mühendisliği disiplininde uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmalarının tasarlanması ve uygulanması yetkinliklerine sahip nitelikli AR-GE elemanları yetiştirmek; bu elemanların endüstriyel uygulamalara yönelik yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle donatılmasını sağlamak ve öğrencilerimizin makine mühendisliği disiplini içinde yaptıkları bilimsel araştırmaların sonuçlarını bilim dünyası ile paylaşarak bilime özgün katkılar yapmak olarak belirtebiliriz.

Bu kapsamda, yüksek lisans programımızda öğrencilerimizin istedikleri alanda kendilerini geliştirebilecekleri esnek bir eğitim programı yapısı sunmaktayız. Öğrencilerimiz temel zorunlu derslerin yanında, ilgi ve çalışma alanlarına uygun seçmeli dersler alarak uzmanlık seviyesinde derinlemesine bilgi sahibi ve uygulama becerisine sahip olmaktadır.

Makine Mühendisliği Anabilim Dalımız, hem uzun yıllar eğitime ve öğretim tecrübesine sahip farklı üniversitelerde görev yapmış tecrübeli öğretim üyelerimizden hem de genç ve dinamik, alanında uzman öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Dolayısıyla tecrübe ve dinamizmi biraya getirerek öğrencilerimiz için eğitim ve araştırmaya uygun bir bilimsel ortam oluşturmaktayız.

Sonuç olarak; programımızı tercih edecek öğrencileri hem sanayinin hem de akademinin ihtiyacını karşılayacak şekilde üstün bilimsel niteliklere sahip olacak şekilde yetiştirerek ülkemizin hizmetine sunmaktayız. Bu şekilde hedefi olan mühendislerimizi Makine Mühendisliği Yüksek Lisans Programımıza, bizlere katılmaya bekliyoruz.

Doç. Dr. Süleyman BAŞTÜRK

Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı